top of page
architecte

HEBT U EEN EPB-CERTIFICAAT NODIG?

Wij produceren uw EPB-certificaat snel tegen een concurrerende prijs

Onze diensten

Showing%252520an%252520Apartment_edited_edited_edited.png
  • Wilt u een eigendom verhuren of verkopen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? U moet dan een PEB-certificaat laten opmaken voordat u uw woning gaat verhuren of verkopen.

  • Het EPB-certificaat (Energieprestatie van Gebouwen) informeert u over de hoeveelheid energie die wordt verbruikt of geschat bij normaal gebruik van het gebouw. Het wordt opgesteld door een EPB-certificateur erkend door Leefmilieu Brussel.

  • Dankzij de index die door het EPB-certificaat wordt toegekend, kunnen toekomstige eigenaren of huurders de energieprestaties van verschillende gebouwen met elkaar vergelijken, en dus de energiekosten voor hetzelfde gebruik. Het geeft de energieklasse van de woning weer op een schaal gaande van A (zeer zuinig) tot G (zeer energie-intensief). Het document bevat ook aanbevelingen om het energieprestatieniveau van de woning te verbeteren.

  • Deze energiescore wordt berekend op basis van de isolatiewaarden van het dak, de muren, ramen en deuren, de gebruikte materialen en de verwarmings-, koeling- en warmwaterinstallatie.

Hoe behaalt u uw EPB-certificaat?

U maakt online, telefonisch of per e-mail een afspraak.
Je bereidt de nuttige documenten voor.
De certificeerder bezoekt uw pand.
U ontvangt het certificaat binnen 4 dagen.
De factuur wordt na het bezoek naar u verzonden.

HOE VOERT HET BEZOEK PLAATS?
Hier vindt u wat informatie om u goed voor te bereiden op het bezoek van de certificeerder.
Dit zorgt er ook voor dat uw certificaat zo eerlijk mogelijk is.
en zo spoedig mogelijk naar u verzonden:

VOOR HET BEZOEK

Bereid de nodige documenten voor, de certificeerder zal deze raadplegen bij aanvang van het bezoek.

Tijdens het bezoek

Het bezoek duurt gemiddeld 1 uur voor een appartement, 2 tot 3 uur voor een woning. De certificeerder moet het gehele te certificeren pand bezoeken. Er worden metingen van alle oppervlakken en beglazingen uitgevoerd. Toegang tot de ketel is vereist.

NA HET BEZOEK

Het EPB-certificaat wordt u binnen 4 werkdagen (of indien nodig sneller) na het bezoek toegestuurd (mits alle benodigde documenten zijn aangeleverd).

bottom of page